Waarom kiezen voor de binnenvaart?

Heb je genoeg van de rompslomp die gepaard gaat met je huidige logistieke processen? Denk aan het tijdverlies van vrachten in de file, de strijd met de strengere milieunormen, de complexe interne werkingen ... En denk dan nu eens aan hoe het anders kan. Vlotter, voordeliger én vooruitstrevender. Via de Watersnelweg.

  1. Je kan druppel per druppel de kosten proberen te drukken in je bedrijf, door bijvoorbeeld minder water te verbruiken, of … je kan in één klap een krachtige impact maken op je kostenplaatje VIA het water. Ga voor 2 à 3 keer goedkoper vrachtvervoer dankzij de binnenvaart. Bereken je route in een handomdraai met de Binnenvaartplanner.

  2. Wanneer je voor een logistieke verschuiving naar de Watersnelweg kiest, is > 20% CO2-reductie haalbaar - ook voor jouw bedrijf. AB InBev geeft alvast het goede voorbeeld met 22,3% minder CO2 dankzij de afvoer van leeggoed via de Leuvense binnenvaart.

  1. 3 tot 5 keer minder brandstofverbruik is evenmin een utopie: dankzij de binnenvaart wordt geen druppel brandstof verspild. Waarom bezuinigen, als zuiniger ook zo gemakkelijker kan?

  2. Want wist je dat 20% van het vrachtvervoer ook via het water kan gebeuren? Brandstofleverancier Groep Gabriëls uit Aalst houdt zo maar liefst 5000 vrachtwagens per jaar van de weg. Resultaat: een kleinere ecologische voetafdruk.

  3. Daarom kan je bij de bouw van je eigen kaaimuur tot 80% gesubsidieerd krijgen door de overheid. Het enige wat daarvoor van je verwacht wordt, is dat je bedrijf een minimumvolume via het water vervoert. Ook een kaaimuur bouwen? De Binnenvaart helpt je hier op weg.

En, wat kunnen we voor u verschepen?