22/03/2017

7.744 km op het land werden 236 km op het water!

Voor de aanlevering van materialen voor de aanleg van een wandelpromenade aan het Wilfordkaai werd de watersnelweg ingezet als alternatief voor de weg. Naast duurzaam transport bleek ook het kostenplaatje voordeliger. Mooie samenwerking tussen Ebema, Vlaamse Waterweg, De Rycke nv, Ghemco en Gemeente Temse, die smaakt naar meer! Zelf te water met de watersnelweg? Ontdek via ‘Waarom binnenvaart’ alle mogelijke voordelen voor uw vracht!

Lees meer

10/03/2017

Persbericht: Werken Wilfordkaai bevoorraad vanop het water

De Wilfordkaai in Temse wordt volledig heraangelegd, maar dit zal niet leiden tot grote verkeersdrukte aan de werf. De 31 (!) vrachtwagens die nodig zouden zijn om de bestratingsproducten aan te leveren, worden vervangen door 1 binnenschip. Dat schip legt heen en terug een reis af van 240 km: een besparing van 7.744 km over de snelweg. “De binnenvaart is een ijzersterk alternatief voor de file”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

Lees meer

15/11/2016

De binnenvaart denkt met u mee

Om onze flexibiliteit, ecologische én economische troeven in de verf te zetten, lanceerden we een nieuwe brochure. Die biedt een frisse kijk op logistiek, om op je eigen tempo te doorbladeren. Want de Watersnelweg stroomt ook precies zo snel en zo ver als jij wilt. Laat je vooroordelen over de binnenvaart dus varen: de voordelen spreken voor zich!

13/11/2016

BouwTV covert de Watersnelweg

BouwTV ging langs bij twee ambassadeurs van de Watersnelweg – bouwproject Quartier Bleu en De Rycke Bouwmaterialen & Beton – om in beeld te brengen hoe zij gebruik maken van de binnenvaart. Van een mobiele betoncentrale op een ponton tot continuïteitsgarantie voor grondafvoer op een werf langs het water: deze partnerships varen de toekomst tegemoet per binnenschip!

Lees meer

25/08/2016

Via de waterweg naar de wei

Vòòr de festivalgangers en artiesten naar de Pukkelpopweide afzakten, vond er dankzij de waterwegen nog een vreugdevolle intrede plaats: diverse vrachten backstagemateriaal en decoratieve containers werden geleverd via de binnenvaart. Ecologisch én economisch interessant.

Lees meer